Zoeken

Mustapha Ramid wil lagere salaris voor ministers

13 juni 2012 - 15:45 - Marokko

©

Regeringshoofd Abdelilah Benkirane vertelde vorige week op een bijeenkomst van de PJD, dat hij met een maandsalaris van "slechts 50.000 dirham" niet bepaald de best betaalde Premier van Noord-Afrika is.

Benkirane beweerde dat hij elke maand 10.000 dirham van zijn salaris aan de partij geeft en nog eens 3000 dirhams aan de beweging "Tawhid Wal Islah" (Eenheid en hervorming).

"Mijn garderobe is belangrijker, maar mijn levensstandaard is niet veel veranderd" aldus Benkirane aan de aanwezige PJD-sympathisanten, dewelke hij aanraadde dicht bij het volk en ver van het publiek geld te blijven.

De aanwezigen waren verdeeld over de speech van Benkirane. Sommigen bewonderden hem terwijl het bij anderen maar weinig in de smaak viel dat de Premier de meeting had geleid tot een gesprek over zijn leven.

Op een vorige vergadering van de PJD, had de minister van Justitie Mustapha Ramid reeds een 10% verlaging van de ministersalarissen voorgesteld om de economische crisis tegen te gaan. Zoals verwacht was zijn voorstel in slechte aarde gevallen bij zijn collega’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team