Zoeken

Werkloze afgestudeerden, ga naar huis!

15 maart 2012 - 09:33 - Marokko

©

Abdelilah Benkirane heeft werkloze afgestudeerden, die gewend zijn aan demonstraties buiten het parlement en ministeries, tijdens een meeting in Skhirat gehekeld. Volgens het hoofd van de Marokkaanse regering zullen jobs in de openbare dienst niet meer worden gegund onder druk en zonder vergelijkend examen.

Benkirane heeft openlijk kritiek geuit op de beslissing van oud-premier Abbas El Fassi, aanwezig op de meeting, om 4300 werkloze afgestudeerden in 2011 zonder examen aan te werven, onder druk van de straat.

"Het is vanaf nu onmogelijk om een functie bij de Staat te krijgen, door druk uit te oefenen en de straten of administratieve gebouwen te bezetten". Benkirane wil een aanwervingssysteem ontwikkelen dat uitsluitend gebaseerd is op verdienste en bekwaamheid.

Regering El Fassi had onder de druk, een decreet ingevoerd volgens hetwelk tot 31 december 2011, het vergelijkend examen niet verplicht was om een functie in de openbare dienst te verkrijgen. 4304 werkloze afgestudeerden waren toen aangeworven op basis van hun anciënniteit in de protestacties.

In plaats van de beweging van werkloze afgestudeerden te kalmeren, had deze massale aanwerving, werklozen uit alle regio’s van Marokko aangetrokken. Allen zijn overtuigd dat door druk uit te oefenen op de regering ze een baan krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team