Zoeken

Heeft Karim Ghellab gelogen?

13 februari 2012 - 15:33 - Marokko

©

Het aantal ongevallen in Marokko is niet afgenomen, maar zou in werkelijkheid zijn toegenomen met 1,7%, aldus de nieuwe minister van Transport, Abdelaziz Rebbah.

De minister brengt daarmee in twijfel de nieuwe wegcode en de daling van 6,15% ongevallen gerapporteerd door ex minister van Transport Karim Ghellab.

Het aantal dodelijke ongevallen is gestegen met 14,5% (4066 doden), volgens Rebbah, terwijl Karim Ghellab claimde dat het aantal dodelijke slachtoffers (0,36%) stabiel was sinds de inwerkingtreding van de nieuwe wegcode.

Onder druk gezet door de nationale transportstaking gepland op 18 februari, die samenvalt met de nationale dag van de verkeersveiligheid, verklaart Abdelaziz Rebbah dat "een hervorming van de nieuwe wegcode nodig is om de actuele problemen op te lossen".

Rebbah roept daarbij de transportsector en de burgers op om nieuwe verkeersregels te bespreken. Volgens hem is de "tekst niet heilig en zijn de veiligheid en de belangen van de burgers het belangrijkst".

Update 14-02-2012

De voormalig minister van Transport Karim Ghellab, heeft woensdag 14 februari de op bladna.nl gepubliceerde cijfers van verkeersongevallen aangevochten. De minister bevestigde telefonisch een 6,6% daling van de ongevallen en een stagnatie (+0,36%) van het aantal verkeersdoden tussen oktober 2010 en september 2011.

Uit de volgende tabel, gestuurd door de minister, blijkt dat in dezelfde periode, Marokko voor het eerst sinds oktober 2004 een daling van het aantal verkeersongevallen heeft gekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team