Zoeken

Annajat-schandaal duikt weer op

5 maart 2011 - 08:51 - Marokko

©

De zaak Annajat, een schandaal waarvan meer dan 30.000 werkloze jongeren in 2003 slachtoffer waren, duikt weer op in Casablanca. De officier van justitie bij de Rechtbank van eerste aanleg in Casablanca, Hassan Matar, brengt de zaak voor de rechtbank.

De oorsprong van deze zaak, een emiraten bedrijf dat een aanbesteding was gestart voor de werving van 30.000 Marokkanen om te werken aan boord van jachten van het emiraten bedrijf Annajat Marine Shipping L.L.C.

Er zijn geen bepaalde vereisten voor de kandidaten. Enige voorwaarde, zij moeten een verplicht medisch onderzoek ondergaan voor 900 dirham in een kliniek in Casablanca, om hun fitheid te bewijzen.

Het Nationaal Agentschap voor de Bevordering van de werkgelegenheid en vaardigheden (Anapec) zou, via diverse bronnen, gewaarschuwd zijn dat het hier om oplichterij ging, zonder te reageren.

De verantwoordelijkheid van de staat was dus duidelijk bepaald in deze zaak. De toenmalige eerste minister, Abderrahmane Youssoufi, was inderdaad de voorzitter van de raad van bestuur van Anapec en Abbas El Fassi was de minister van Werkgelegenheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team