Zoeken

Aardbeving Marokko: Biden biedt hulp aan "zijn vriend" Koning Mohammed VI

9 september 2023 - 18:20 - Wereld

©

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn diepe droefheid uitgesproken over de dodelijke aardbeving in Marokko, de zwaarste ooit in het land, en verzekert dat de Verenigde Staten klaarstaan om "alle noodzakelijke hulp te bieden aan het Marokkaanse volk."

In een verklaring van het Witte Huis betuigde de Amerikaanse president zijn medeleven met het Marokkaanse volk voor het verlies van mensenlevens en de enorme schade veroorzaakt door de aardbeving. "Ik ben diep bedroefd door het verlies van mensenlevens en de verwoesting veroorzaakt door de aardbeving in Marokko. Onze gedachten en gebeden zijn bij iedereen die is getroffen door deze verschrikkelijke beproeving", aldus Joe Biden.

Lees ook: Aardbeving Marokko: dodental stijgt boven 800

Hij voegde eraan toe dat zijn regering in contact staat met de Marokkaanse autoriteiten. "We werken snel om de veiligheid van Amerikaanse burgers in Marokko te waarborgen en we zijn bereid alle noodzakelijke hulp te bieden aan het Marokkaanse volk. De Verenigde Staten staan naast Marokko en mijn vriend Koning Mohammed VI in deze moeilijke tijd", aldus de Amerikaanse president.

Lees ook: Internationale reacties op aardbeving Marokko: "Wij staan klaar om te helpen"

De verwoestende aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter, trof Marokko in de nacht van vrijdag op zaterdag, met veel schade en paniek in Marrakech en andere steden tot gevolg. Veel bewoners brachten de nacht buiten door uit angst voor naschokken. Volgens voorlopige cijfers vielen zeker 1037 doden en 1204 gewonden, waarvan 721 ernstig. Dit aantal kan nog toenemen aangezien de zoektocht naar overlevenden doorgaat.

Bladna.nl