Zoeken

Aardbeving Marokko: Algerije heropent luchtruim uit solidariteit

9 september 2023 - 21:00 - Wereld

©

Als reactie op de aardbeving die in Marokko meer dan duizend levens heeft geëist, heeft Algerije een betekenisvolle stap gezet door haar luchtruim te heropenen voor vluchten naar Marokko.

Deze maatregel, bedoeld voor het vervoer van humanitaire hulp en gewonden, doorbreekt de sluiting die sinds september 2021 van kracht was nadat de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen werden verbroken.

Lees ook: Algerije betuigt solidariteit met Marokko na dodelijke aardbeving

Het Algerijnse presidentschap heeft zich niet beperkt tot dit symbolische gebaar. In een verklaring heeft het ook zijn "bereidheid uitgesproken om humanitaire hulp te bieden" en zijn "materiële en menselijke capaciteiten" te mobiliseren om Marokko te ondersteunen. Met haar ervaring in reddingsacties bij natuurrampen, met name tijdens de recente aardbevingen in Turkije en Syrië, biedt Algerije haar expertise aan aan het broederlijke Marokkaanse volk.

Lees ook: Marokko getroffen door "zwaarste aardbeving in eeuw"

Deze bereidheid om te helpen komt op een moment dat de menselijke tol in Marokko snel toeneemt, vanwege de aanzienlijke schade veroorzaakt door de aardbeving, met name in de provincie Al Haouz. Verschillende andere landen hebben ook hun hulp aangeboden, maar de beslissing van Algerije is prijzenswaardig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team