Zoeken

Het mooie gebaar van Nederland naar het Marokkaanse volk

11 september 2023 - 10:00 - Wereld

©

Diep geraakt door de aardbeving die Marokko heeft getroffen, tonen de inwoners van Amsterdam, Rotterdam en Schiedam hun solidariteit met de slachtoffers.

Eén euro per inwoner. Dat is het prachtige gebaar van solidariteit van Amsterdam en Rotterdam richting de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Amsterdam heeft 919.000 euro kunnen inzamelen, terwijl Rotterdam een donatie deed van 665.000 euro. Naast deze donaties hingen de vlaggen halfstok als teken van sympathie voor de slachtoffers en de overlevenden.

Lees ook: Aardbeving: Marokko weigert buitenlandse hulp

"Deze afschuwelijke ramp slaat een gat in het leven van zovelen. Onze gedachten zijn bij de getroffenen, hun naasten en al die mensen die nog in angst en onzekerheid verkeren over de veiligheid van hun dierbaren, in Marokko en in Nederland", reageerden burgemeesters Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en Femke Halsema van Amsterdam.

Ook Schiedam volgde het voorbeeld van Amsterdam en Rotterdam door 81.186 euro in te zamelen om de slachtoffers te helpen. "We leven mee met de vele mensen die in Marokko zijn getroffen door de gevolgen van deze verwoestende aardbeving. Onze gedachten gaan ook uit naar alle stadgenoten die in onzekerheid verkeren over het lot van hun familie en vrienden in het getroffen gebied", verklaarde burgemeester Jules Bijl. Op zaterdag en zondag werd het Stadserf in het centrum van Schiedam rood verlicht, de kleur van de vlag van Marokko.

Lees ook: Aardbeving Marokko: ministerie deelt nieuwe cijfers

Volgens een nieuwe balans die zondagnamiddag is vrijgegeven door het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, heeft de aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter 2122 levens geëist. Ook vielen er 2421 gewonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team