Zoeken

Officieel: voetbalwedstrijd Marokko-Liberia uitgesteld

9 september 2023 - 16:20 - Sport

©

De wedstrijd tussen Marokko en Liberia, die gepland stond voor zaterdag 9 september in het stadion van Agadir als onderdeel van de kwalificatierondes voor de Afrika Cup 2023, is uitgesteld vanwege de dodelijke aardbeving die Marokko in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft getroffen. De uitstel werd aangekondigd door de Marokkaanse voetbalbond (FRMF).

"Na de aardbeving die vrijdagavond in verschillende delen van het koninkrijk werd geregistreerd, kondigt de Koninklijke Marokkaanse Voetbalbond het uitstel aan naar een latere datum van de wedstrijd die deze zaterdag 9 september 2023 in het Grote Stadion van Agadir zou plaatsvinden tussen de nationale teams van Marokko en Liberia, als onderdeel van de laatste speeldag van de kwalificaties (Groep K) voor de Afrika Cup in Ivoorkust," meldt de FRMF in een verklaring.

Lees ook: Update aardbeving in Marokko: al ruim 1000 doden

"Dit uitstel is besloten in overleg met de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF). Vanwege deze tragedie betuigt de nationale voetbalfamilie haar oprechte condoleances en medeleven aan de families van de slachtoffers en wenst zij de gewonden een spoedig herstel," aldus de FRMF.

Bladna.nl