Zoeken

Mazraoui spreekt over band met Ziyech en Labyad

21 mei 2022 - 21:00 - Sport

©

Noussair Mazraoui kreeg veel kritiek omdat hij zich distantieerde van Hakim Ziyech door de uitgestoken hand van bondscoach Vahid Halilhodzic te accepteren. Daarom besloot de rechtsback om in te gaan op band die hij met zijn voormalige Ajax-ploeggenoot heeft.

In een verklaring aan Voetbal International vertelt Noussair Mazraoui dat hij in zijn laatste jaren bij Ajax veel heeft gehad aan Hakim Ziyech en Zakaria Labyad. Hij beschrijft hun relatie als "broederlijk" en gebruikt de term "maatjes" om hen te beschrijven.

Lees ook: Vahid Halilhodzic ontmoet Noussair Mazraoui in Amsterdam

"We konden en kunnen het heel goed vinden met elkaar. We hebben natuurlijk dezelfde Marokkaanse roots, maar er is meer. We voelen ons op ons gemak bij elkaar, er is een warme band van vertrouwen. Het voelt als een soort broederschap. Ze hebben me in het begin ook veel geholpen en als jongeling wegwijs gemaakt."

Lees ook: "Marokko heeft Ziyech en Mazraoui nodig"

Er wordt eigenlijk vaak verwezen naar de goede band tussen Mazraoui en Ziyech. "Logisch, want wij vormden samen de rechterkant bij Ajax en dat spreekt tot de verbeelding”, aldus Mazraoui. Maar ik zou Zakaria tekortdoen om hem er niet bij te betrekken, hij heeft zeker ook een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling bij Ajax. We konden altijd op elkaar terugvallen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team