Zoeken

Abdellatif Hammouchi benoemt nieuwe agenten

9 juli 2022 - 18:20 - Marokko

©

Abdellatif Hammouchi, directeur-generaal van de nationale veiligheidsdienst (DGSN), heeft een nieuwe reeks benoemingen uitgevoerd binnen de instelling, zowel op regionaal als op lokaal niveau. Deze keer gaat het om de steden Rabat, Salé, Meknes, Laayoune en El Jadida.

De benoemingen hebben met name plaatsgevonden in het geüniformeerde politiekorps, aan het hoofd van de dienst handhaving van de orde en in de informatica- en de administratieve dienst van de teams voor de handhaving van de openbare orde. Hammouchi benoemde ook een jonge veiligheidsfunctionaris aan het hoofd van de audiovisuele afdeling van hetzelfde centrale directoraat, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Abdellatif Hammouchi ontmoet hoofd FBI in VS

De DGSN meldt via een persbericht dat ze met deze benoemingen de doeltreffendheid en de efficiëntie van het personeel willen vergroten, door bijvoorbeeld te zorgen voor een beurtsysteem bij het opnemen van verantwoordelijkheid. Daarnaast wenst de instelling het beheer van de politiediensten toe te vertrouwen aan hoogopgeleide en gekwalificeerde personen, die in staat zijn werkstrategieën te ontwikkelen, gericht op de versterking van de veiligheid van burgers en goederen.

Op het niveau van de gerechtelijke politie werd een nieuwe verantwoordelijke benoemd voor de drugsbestrijdingsdienst van de internationale antimisdaadeenheid, alsook van een directeur van de dienst computerveiligheid en -coördinatie, van het instituut voor wetenschappen en strafrechtelijk bewijs van het centraal directoraat.

Lees ook: Politiebaas Hammouchi wil "vriendelijkere" agenten

Op regionaal niveau zijn verscheidene hoofden van nationale veiligheidsdiensten benoemd, waaronder een plaatsvervangend regionaal hoofd in M’hamid (Marrakech), een hoofd van het stedelijk district van de regio Meknes, alsook een districtshoofd in de stad Touissit Boubker. Tenslotte werden ook verschillende verantwoordelijken benoemd voor de patrouillebrigades in Souk Sebt Oulad Nemma.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team