Zoeken

16 Marokkaanse atleten wegens doping geschorst

11 december 2021 - 15:00 - Marokko

©

De Koninklijke Marokkaanse Atletiekfederatie (FRMA) heeft besloten haar stal op te ruimen. Er zijn 16 atleten ontslagen die doping hebben gebruikt.

De FRMA heeft besloten haar verantwoordelijkheid te nemen nu zij opnieuw onder internationale kritiek is komen te staan vanwege met een nieuwe dopingzaak waarbij verscheidene Marokkaanse atleten betrokken zijn.

Lees ook: Marokkaanse internationals getest op doping

Dit is een interne schoonmaak van de federatie om van de zwarte lijst van de IAAF te worden geschrapt, meldt Assabah, waarbij wordt benadrukt dat verschillende van deze atleten al voor dezelfde overtreding waren gestraft voordat zij opnieuw in de fout gingen.

Lees ook: Bekende Marokkaanse atleet geschorst wegens doping

Volgens de krant hebben sommigen van hen ook een verbod gekregen om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen atletiek voor jongeren, die van 18 tot 22 augustus 2021 in Kenia zullen worden gehouden. Van de 24 Marokkaanse atleten die aan de wedstrijd hadden moeten deelnemen, mogen er 13 niet meedoen.

Lees ook: Marokko actualiseert zijn anti-doping wetten

Naast deze maatregel van de federatie worden deze meestal jonge atleten, geconfronteerd met zwaardere sancties, van 4 tot 8 jaar verbod om aan wedstrijden deel te nemen. Zo’n dopinggeval betekent meestal het einde van een carrière.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team