Zoeken

Marokko actualiseert zijn anti-doping wetten

13 december 2020 - 15:40 - Sport

©

Marokko heeft een nieuwe wetgeving ingevoerd in de strijd tegen dopinggebruik in de professionele sport. Afgelopen donderdag is de bestaande wet zodanig aangepast dat Marokko weer in de pas loopt met internationale afspraken voor het uitbannen van prestatie verhogende middelen in de profsport.

Het doel van de wetswijziging is om de Marokkaanse wetten aan te laten sluiten bij de World Anti-Doping Code. In deze internationale regels ligt vastgelegd welke verboden stoffen tot doping worden gerekend en welke stoffen om therapeutische redenen wel door sporters mogen worden gebruikt. Ook gaan de dopingcontroles en onderzoeken in Marokko, na deze wijziging aan de meest recent gestelde internationale standaarden voldoen.

Regeringswoordvoerder Saaïd Amzazi heeft in een verklaring laten weten dat het belangrijk is dat Marokko gelijke tred houdt met de rest van de wereld als het gaat om het bestrijden van dopinggebruik. Landen die dit niet doen kunnen volgens Amzazi worden geconfronteerd met beperkingen in de deelname van sporters aan internationale competities.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team