Zoeken

Zwitserland: huwelijk Marokkaan en bejaarde Zwitserse ongeldig verklaard

21 januari 2018 - 20:40 - Wereld

©

Volgen Ruth Ademi was het "liefde op de eerste gezicht". De 60-jarige Zwitserse kunstenares vertelde aan media in haar land over haar relatie met Youness, een 30-jarige Marokkaan. Hun huwelijk werd onlangs ongeldig verklaard door de Zwitserse autoriteiten.

Ruth ontmoette Youness op internet, kort voordat ze van haar derde man scheidde. Na de scheiding werd hun relatie serieuzer. Ruth vertrok naar Marokko om Youness te ontmoeten. Uit "respect voor de cultuur van Youness" verloofden de twee zich. Begin dit jaar trouwden ze in Marokko.

Maar in Zwitserland gelooft niemand in het liefdesverhaal van Ruth en Youness. De twee kregen een brief van de autoriteiten waarin ze ervan wordt beschuldigd een "fictief huwelijk" te zijn aangegaan. Het huwelijk werd veel te snel gesloten, Youness spreekt enkel Arabisch terwijl Ruth alleen Duits begrijpt en bovendien is er dertig jaar verschil tussen de twee.

Ruth wil het er niet bij laten. Ze publiceerde een video om aan te tonen dat Youness Duits leerde en belooft "te vechten voor haar liefde". "We willen geen vals huwelijk, we houden echt van elkaar", aldus een overtuigde Ruth.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team