Zoeken

Youness Elalam, eerste politieman van Marokkaanse afkomst in Massachusetts

6 oktober 2017 - 20:00 - Wereld

©

De leden van de Marokkaanse gemeenschap in het Amerikaanse Revere in Massachusetts hebben maandag de aanwerving van Youness Elalam bij de stadspolitie gevierd.

Youness is de allereerste politieman met Marokkaanse roots in Revere ondanks de belangrijke Marokkaanse gemeenschap in de stad. Marokkanen vertegenwoordigen er 10 procent van de totale bevolking.

Een ceremonie werd georganiseerd om de aanwerving van Youness Elalam door de politie te vieren

Een ceremonie werd op het politiekantoor van Revere georganiseerd voor de jonge Marokkaan. Youness werd in Casablanca geboren en emigreerde met zijn familie naar de Verenigde Staten toen hij 11 jaar was.

Hij studeerde af aan de universiteit van Massachusetts en ging vervolgens bij de US National Guard een opleiding volgen om bij de Massachusetts State Police te gaan werken.

Youness Elalam is de eerste politieagent van Marokkaanse afkomst in Revere

Rachid Moukhbair, voorzitter van de groepering “Moroccan American Connections in Revere” (MACIR), vertelde dat meerdere andere Marokkanen de opleiding volgen en op de wachtlijst staan om voor de lokale politie te mogen gaan werken. Youness werd aangeworven vanwege zijn opleiding en ervaring maar ook omdat de Marokkaanse gemeenschap sinds vorig jaar in conflict was met de plaatselijke politie.

Youness Elalam werd aangeworven vanwege zijn opleiding en ervaring

Dat gebeurde nadat de politie een huis van een Marokkaans gezin doorzocht na een anonieme tip over de aanwezigheid van vuurwapens in de woning. Later bleek dat het een vals alarm was. Na het incident veroordeelde MACIR de interventie van de politie in een rapport aan het lokaal handhavingsbureau. De organisatie hekelde de buitensporige reactie van de politie en stelde dat “het Marokkaans gezin in shock was en niet meer durfde te slapen”. MACIR raadde toen aan om agenten van Marokkaanse afkomst aan te werven om de communicatie met de Marokkaanse gemeenschap te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team