Zoeken

Belg krijgt 25 jaar cel voor moord op Marokkaans vriendje

2 oktober 2016 - 14:15 - Wereld

©

De correctionele rechtbank in het Belgische Turnhout heeft eerder deze week Rubens Mens tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op Youness Bizrane.

Mens en het slachtoffer van Marokkaanse afkomst hadden een relatie. De twee moesten zelfs trouwen om de situatie van Youness in orde te brengen meer Rubens Mens had het huwelijk uiteindelijk afgeblazen.

De 28-jarige verdachte vertelde zelf over de moord aan zijn verwanten. Hij zou in november 2013 Youness in hun flat hebben gewurgd en zijn lijk in een koffer in een bos hebben gedumpt. Dat deed hij omdat Youness hem had gedrogeerd en verkracht. Dat zou hij nog voor het onderzoek zelf aan zijn verwanten hebben verteld.

Omdat het lichaam nooit werd teruggevonden, vroeg de jongeman vrijspraak en hield tijdens het proces vol dat Youness naar het buitenland was vertrokken omdat het hem in België niet was gelukt om zijn situatie te regulariseren. Maar volgens de rechtbank is dat ongeloofwaardig.

« Youness had regelmatig contact met zijn familie en geldschieter in Marokko. Maar dan liet hij plots niks meer van zich horen. Dat is absoluut tegen zijn gewone handelingspatroon. Hij had bovendien geen eigen financiële middelen om naar het buitenland te gaan. », aldus de rechtbank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team