Zoeken

Zweedse technologiereus Trelleborg vestigt zich in Marokko

7 juni 2021 - 12:40 - Economie

©

Marokko heeft zojuist een andere gerenommeerde Zweedse groep aangetrokken. Na de installatie van de meubelgigant Ikea in 2015 en die van de rijzende ster van horloges in het middensegment Daniel Wellington, is het nu de beurt aan technologiebedrijf Trelleborg om zich in het koninkrijk te vestigen.

Bekend voor de productie van rubber en industriële polymeren, heeft de Zweedse reus Trelleborg onlangs een productie-eenheid geopend in Atlantic Free Zone, de industriële zone van Kenitra, speciaal gewijd aan de automobiel- en luchtvaartindustrie, meldt Challenge. De Trelleborg groep heeft ruim 50 miljoen dirham geïnvesteerd in Marokko, via Trelleborg Kenitra, met haar dochteronderneming Automotive Boots. Er worden meer dan dertig werknemers aangeworven.

Het doel van deze nieuwe afdeling is een verplaatsing van de productie van veiligheidssystemen en rubberen auto-onderdelen (zoals oplossingen voor verbindingen en afdichtingen) in het land te installeren. Nadat er partnerschappen met betrekking tot leveringen werden gesloten met Ivoorkust, werd Marokko gekozen als het eerste Afrikaanse land waar de Trelleborg Groep een industriële basis heeft gevestigd, en het tweede in de MENA regio na Turkije.

Opgericht in 1904, heeft de Trelleborg Groep bijna 23.000 werknemers in vijftig landen en een omzet van meer dan 4 miljard dollar, of meer dan 36 miljard dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team