Zoeken

Ikea opent winkel in Tetouan

10 juni 2021 - 11:20 - Economie

©

Ikea zal in juni 2022 zijn tweede grote winkel openen in Tetouan, binnen de commerciële zone van Tanger Med Zones. De Zweedse meubelgigant gaat 400 miljoen dirham investeren in de nieuwe winkel.

De toekomstige commerciële ruimte is de tweede van dit type die door Ikea in Marokko wordt gebouwd. De winkel zal een oppervlakte beslaan van 16.100 m², met een showroom van 3700 m², een markthal van 3450 m² en een restaurant met een terras dat plaats biedt aan 250 personen. Er is ook een buitenruimte van 500 m² voor tentoonstellingen het hele jaar door.

De opening van de woonwinkel in juni 2022 is onderdeel van het beleid dat de laatste vijf jaar gericht is op de ontwikkeling van het merk, zegt Ikea. Het project zal ook 500 directe banen en 1000 indirecte banen in de regio creëren.

Lees ook: Ikea nu ook in Morocco Mall

Ikea is gespecialiseerd in meubels en woonartikelen die door de koper zelf in elkaar gezet moeten worden aan de hand van een bijgeleverde handleiding. De groep vestigde zich enkele jaren geleden in Marokko met de opening van een eerste winkel in Zenata, bij Casablanca. Intussen zijn er ook drie Ikea pop-ups, evenals de nieuwe winkelformule in de Morocco Mall in Casablanca en de e-commerce platform.

De door Tanger Med Zone ontwikkelde commerciële zone, waar de nieuwe Ikea winkel zal worden gevestigd, bevindt zich op de weg tussen Tetouan en Mdiq, in de buurt van Cabo Negro. Het zal worden ontwikkeld op een eerste deel van 30 hectare en zal commerciële activiteiten, restaurants en een outlet omvatten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team