Zoeken

Zweedse journaliste: "Marokkanen zijn criminelen en drugsverslaafden"

1 augustus 2015 - 20:30 - Wereld

©

De Zweedse journaliste Ingrid Carlqvist, bekend als tegenstander van de Islam, is onder vuur komen te liggen na een haatvol artikel over minderjarige Marokkaanse asielzoekers die ze "criminelen en drugsverslaafden" noemt.

Vorig jaar hebben 381 Marokkaanse minderjarigen asiel aangevraagd in Zweden volgens de journaliste. Omdat Marokko niet in oorlog is, worden hun verzoeken systematisch geweigerd. "Zij vluchten nog voor hun aanvraag wordt geweigerd uit migrantencentra om in de straten van Stockholm te gaan zwerven."

Volgens Carlqvist komende deze "jonge drugsverslaafden" uit Tanger en Casablanca en gebruikten al drugs toen ze in Marokko woonden waardoor ze alle gezag verwerpen. De Zweedse overheid heeft geen oplossingen voor deze jongeren "waarvoor de belastingbetaler moet opdraaien" volgens Carlqvist.

Om haar verklaringen meer gewicht te geven schrijft de journaliste over de getuigenis van een politieman in Stockholm die schat dat ruim 200 Marokkaanse kinderen in de stad zwerven. De agent had in een eerder interview aangegeven dat deze jongeren soms nog maar 9 jaar oud zijn, hasj roken en niets weten over de Zweedse wetten over drugsgebruik.

In februari had de gewelddadige arrestatie van een Marokkaans kind voor ophef gezorgd in Zweden en in Marokko. De jongen reisde zonder ticket en was daarom hardhandig gearresteerd door veiligheidsagenten.

Bladna.nl