Zoeken

Zwangere vrouwen in Marokko binnenkort ook gevaccineerd

28 juli 2021 - 15:40 - Marokko

©

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven in Marokko, zullen binnenkort ook de mogelijkheid hebben om zich tegen het coronavirus te laten vaccineren.

De informatie werd maandag bekendgemaakt door het wetenschappelijk comité voor vaccinatie, in het bijzijn van minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid. Vrouwen zullen vanaf de derde maand van hun zwangerschap kunnen kiezen om zich te laten vaccineren.

Lees ook: Vrouw in Marrakech overleden na Janssen vaccin te hebben gekregen

Het besluit volgt op het snel stijgend aantal zwangere vrouwen die besmet worden met het coronavirus, waaronder meerdere ernstige gevallen, aldus het ministerie van Volksgezondheid. Tot nu toe was het niet mogelijk voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven in Marokko, om zich te laten vaccineren.

De zaak werd besproken tijdens een uitzonderlijke vergadering van het wetenschappelijk en technisch comité voor Covid-19. Tijdens deze vergadering werd over de maatregelen en nieuwigheden die moeten worden ingevoerd om de nationale vaccinatiecampagne te verbeteren gesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team