Zoeken

Marokko introduceert nieuw therapeutisch coronaprotocol

7 augustus 2021 - 10:00 - Marokko

©

Er is een nieuw uniform therapeutisch protocol voor het hele nationale grondgebied gepubliceerd, dat tot doel heeft in te spelen op de epidemiologische situatie die is ontstaan door de verspreiding van de Deltavariant van het coronavirus in Marokko. Het is ook van toepassing op zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Minister Khalid Aït Taleb van Volksgezondheid heeft op woensdag 4 augustus een rondzendbrief gestuurd betreffende de actualisering van het nationaal therapeutisch protocol, aan de regionale directeurs van Volksgezondheid en aan die van de universitaire ziekenhuizen, schrijft L’Opinion.

Lees ook: Marokko: IC-afdelingen binnenkort overbelast met coronapatiënten

"In deze context, en om de kwaliteit van de zorg voor Covid-19 patiënten te verbeteren, heeft het wetenschappelijk en technisch comité, Influenza, ARI en Covid-19, een actualisatie doorgevoerd in het nationaal therapeutisch protocol," staat in de circulaire.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de regionale directeurs van volksgezondheid en die van universitaire ziekenhuizen een technische fiche toegezonden van het nieuwe therapeutische protocol, om ervoor te zorgen dat dit op grote schaal onder de gezondheidswerkers in de openbare en de particuliere sector wordt verspreid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team