Zoeken

Vrouw in Marrakech overleden na Janssen vaccin te hebben gekregen

28 juli 2021 - 17:40 - Marokko

©

Een vrouw in Marrakech is, kort na het Janssen vaccin tegen het coronavirus te hebben gekregen, overleden. Een andere persoon die eveneens met het Janssen vaccin werd ingeënt, ligt in coma en een derde patiënt lijdt sinds haar vaccinatie aan convulsieve aanvallen.

Opmerkelijk in deze zaak is dat de patiënten drie vrouwen zijn die in hetzelfde hotel werken en dezelfde leeftijd hebben. Alle drie werden met het Janssen-vaccin gevaccineerd. Een vrouw overleed aan een hartstilstand. Een tweede de vrouw kreeg epileptische aanvallen en kwam terecht in een coma. Van het derde slachtoffer, dat eveneens epileptische aanvallen kreeg, is de toestand stabiel. Dat bericht Medias24.

Lees ook: Verenigde Staten doneren covid-19-vaccins aan Marokko

Het parket in Marrakech heeft een onderzoek ingesteld naar de drie gevallen. Ook de gezondheidsdiensten doen onderzoek naar de zaak. De lokale afdeling van de mensenrechtenorganisatie AMDH heeft in een verklaring de opening gevraagd van een "transparant onderzoek naar de oorzaken van het overlijden van de jonge vrouw die op 26 juli 2021 een dosis van het vaccin van Johnson & Johnson heeft gekregen en samen met vijf jonge, voornamelijk vrouwen, onwel is geworden".

In Agadir en Casablanca waar ook het Janssen-vaccin werd toegediend, werden voorlopig geen incidenten gemeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team