Zoeken

Humorist Gad Elmaleh: moeders van mijn kinderen zijn "noch joods, noch Marokkaans"

2 maart 2022 - 18:20 - Cultuur

©

Gad Elmaleh was op 23 februari te gast bij Manu Katché in het Franse programma La Face Katché. De Marokkaanse komiek sprak over verschillende onderwerpen, waaronder zijn angst om met de metro te rijden.

Identiteit, religie, afkomst, carrière; geen enkel onderwerp ontging Manu Katché, die de Marokkaanse humorist Gad Elmaleh te gast had in La Face Katché, een programma dat een stem geeft aan persoonlijkheden van diverse pluimage, of ze nu beroemd zijn of niet. Tijdens zijn betoog vertelde de komiek waarom hij bang is om met de metro te rijden, meldt Closermag.

Lees ook: Liefdesverklaring van mama Gad Elmaleh aan zoon (video)

"Er is een technisch detail, en dat is dat ik een verblijfsvergunning moet aanvragen. Dus als ik geen verblijfsvergunning heb, kan ik niet in Frankrijk blijven. Ik reis met de metro en ik ben vaak bang dat ik mijn verblijfsvergunning niet bij me heb. Het maakt dus deel uit van mijn leven maar ik word er gek van", zei hij.

Omdat de animator aandrong, ging Gad Elmaleh dieper in op deze vrees. "Ik zou kunnen doorgaan voor iemand die in Frankrijk geboren is. Ik klaag niet, het is gewoon dat het een deel van mijn leven is om bang te zijn om gecontroleerd te worden en om geen verblijfsvergunning te hebben", zei hij.

Lees ook: Gad Elmaleh koopt appartement van 7 miljoen dollar in New York (foto’s)

Over zijn persoonlijk leven en zijn afkomst vertelde Gad Elmaleh dat hij van Joodse en Marokkaanse afkomst is. Hij is geboren in Casablanca en verhuisde in 1992 naar Frankrijk nadat hij vier jaar in Canada had gewoond. Hij was toen 21 jaar oud. De vader van twee kinderen vertelde ook dat de moeders van zijn zonen, "noch joods noch Marokkaans" zijn. "Ik deed wel verder mijn werk maar ik was meer bezig met de symboliek van de opvoeding en zeker niet met het dogma of de sekte".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team