Zoeken

Hakim Ziyech onvervangbaar voor Ajax

30 december 2020 - 14:00 - Sport

©

Volgens de analisten van het programma Studio Voetbal was 2020 een rampjaar, ook voor Ajax Amsterdam. Ze denken dat dit komt doordat de club er deze zomer niet in is geslaagd om sterspeler Hakim Ziyech te vervangen.

Ajax sloot woensdagavond het jaar af met een teleurstellende 1-1 tegen Willem II. Volgens Ibrahim Afellay draait het dit seizoen minder lekker bij Ajax. De middenvelder sprak zich uit over de vorm van de Amsterdammers en zegt dat vooral het vertrek van Hakim Ziyech naar Chelsea flink wordt gevoeld.

"Hij is zo belangrijk geweest dat ook Van de Beek een transfer naar Manchester United kon afdwingen. Hij bracht zoveel creativiteit. Ajax heeft nu te veel middelmaat. Als ze echt weer willen meedoen in Europa, moeten ze echt gaan doorselecteren."

"Ajax zal 6, 7 spelers moeten vervangen als ze hun ambities om aan te haken bij de Europese top, waar willen maken", aldus Kees Jansma.

Tadic, Antony, Tagliafico en Gravenberch zijn de spelers die volgens de kenners thuishoren in de Europese top. Maar wat Ajax ontbeert: is "een creatieve nummer tien, die kunnen ze heel goed gebruiken", vindt Theo Janssen. "Als Ajax een fase zoals nu doormaakt in januari, dan staan ze straks zes of zeven punten achter."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team