Zoeken

Hakim Ziyech, de "rebel" die bijna verdwaalde

21 november 2022 - 19:00 - Sport

©

Na zijn oproep voor de Nederlandse jeugdteams had Hakim Ziyech voor Nederland kunnen blijven spelen. Hij besloot echter bij de Atlas Leeuwen te gaan. Zowel in Nederland als in Marokko werd de speler, met zijn sterke persoonlijkheid, een "rebel" genoemd.

Hakim Ziyech heeft zijn vader verloren toen hij tien jaar oud was. Hij leed erg onder dit verlies, stopte met school en verloor zijn interesse in voetbal. Een jaar later begon hij weer te spelen. De club Heerenveen werd zich bewust van zijn talent en contracteerde hem. In 2012 maakte Ziyech op 19-jarige leeftijd zijn debuut in de eerste divisie. Daarna speelde hij in de Europa League tegen Rapid Boekarest (4-0).

Lees ook: Spectaculair doelpunt van Hakim Ziyech tegen Georgië (video)

Voor 3,5 miljoen euro werd Hakim Ziyech de nummer 10 van Twente en presteerde goed tot het vertrek van trainer Schreuder. "Schreuder is een fantastische coach. Eerlijk en loyaal. Hij weet precies hoe hij met zijn spelers moet omgaan. Guardiola of Mourinho hadden het niet beter kunnen doen," zei Ziyech na het vertrek van zijn coach. De opmerkingen veroorzaakten een golf van reacties, aldus Bolavip.

Tijdens die crisis stemde Ziyech ermee in om in oktober 2015 voor de Marokkaanse nationale ploeg te spelen. "Ik wil gewoon spelen. Ik ken de taal niet, maar ik weet waar ik vandaan kom," benadrukte hij. Hij verhuisde voor 11 miljoen euro naar Ajax, waar hij één van de belangrijkste spelers van het team werd. Na de nederlaag tegen PSV viel hij uit de gratie bij de fans en verwijderde hij vervolgens alle club-gerelateerde foto’s van zijn sociale media-accounts. Ziyech verhuisde vervolgens voor 40 miljoen euro naar zijn huidige club Chelsea.

Lees ook: Hakim Ziyech bij populairste Afrikaanse spelers in Premier League

In Marokko kwam de "rebel" in conflict met bondscoach Vahid Halilhodzic, die hem ervan beschuldigde een blessure te veinzen om niet te hoeven spelen "hoewel de medische tests aantoonden dat hij kon spelen", aldus de Frans-Bosnische trainer. Ziyech werd niet meer opgeroepen om te spelen. Als gevolg daarvan besloot de middenvelder in februari "niet terug te keren in de nationale ploeg". Na het vertrek van Halilhodzic ging hij echter akkoord om onder de nieuwe coach Walid Regragui te spelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team