Zoeken

Zijn Marokkanen racist?

3 november 2022 - 15:00 - Marokko

©

De Arabische Barometer heeft een onderzoek uitgevoerd naar de perceptie van Marokkanen over racisme in eigen land.

De Arabische Barometer werd uitgevoerd van oktober 2021 tot juli 2022 onder bijna 23.000 respondenten in 10 landen in de MENA-regio. Het is het eerste onderzoek dat vastlegt hoe burgers in de regio rassendiscriminatie en discriminatie van zwarte mensen als een probleem in hun land ervaren." Bijna een derde van de Marokkanen is zelf minstens één keer slachtoffer geworden van racistische opmerkingen.

Lees ook: Marokkaans echtpaar sluit restaurant in Frankrijk wegens racisme

Volgens de studie beschouwt 43% van de Marokkanen discriminatie van zwarten als een probleem, terwijl 37% rassendiscriminatie als een groter probleem beschouwt. Volgens 40% van de Marokkanen is rassendiscriminatie van migranten uit Sub-Sahara Afrika een groot of middelgroot probleem, aangezien Marokko voor hen de poort naar Europa is. Volgens de Arabische Barometer verbleven in 2021 ongeveer 700.000 Afrikaanse migranten uit Sub-Sahara Afrika in Marokko.

Lees ook: Spelers in Italië verlaten veld na racisme tegen Marokkaan

Na Soedan met 10% heeft Marokko met 9% het hoogste percentage gemelde gevallen van racisme. De auteurs van het rapport signaleren een bijzonder interessante vaststelling: in Marokko en andere landen in de MENA-regio zijn er zeer weinig gevallen waarin burgers bij de autoriteiten aangifte doen van discriminatie van zwarte mensen of van rassendiscriminatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team