Zoeken

Zeven jaar gevangenisstraf geëist tegen Saad Lamjarred

24 februari 2023 - 17:00 - Cultuur

©

Het proces van de Marokkaanse zanger Saad Lamjarred, die beschuldigd wordt van verkrachting in 2016, is maandag begonnen in de assisenrechtbank van Parijs. Donderdag heeft het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van zeven jaar geëist.

Saad Lamjarred wordt ervan beschuldigd een jonge Franse vrouw genaamd Laura Prioul, toen 20 jaar oud, te hebben verkracht en mishandeld. Het Openbaar Ministerie oordeelt dat de Marokkaanse zanger gestraft moet worden voor deze ernstige feiten. "De heer Lamjarred heeft zich schuldig gemaakt aan verkrachting", aldus officier van justitie Jean-Christophe Muller voor de assisenrechtbank van Parijs, volgens BFMTV.

Lees ook: Saad Lamjarred claimt onschuld in verkrachtingsproces

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van zeven jaar geëist en gepleit voor een vijfjarig verbod voor Lamjarred om het Franse grondgebied te betreden. Tijdens de zitting vertelde Laura Prioul haar versie van de feiten. Ze houdt vol dat de Marokkaans zanger haar heeft verkracht en geslagen. Saad Lamjarred gaf toe dat hij haar had geslagen nadat zij hem had gekrabd.

Lees ook: Saad Lamjarred riskeert 20 jaar celstraf voor verkrachting

Sinds het begin van het proces wordt de Marokkaanse zanger gesteund door zijn fans, advocaten en natuurlijk zijn vrouw Ghita El Allaki, die aan de media heeft verklaard dat ze overtuigd is van de onschuld van haar man. "De man die ik ken en die vrouwen respecteert, kan zo’n daad niet begaan", benadrukte ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team