Zoeken

Zeilboot op weg naar race redt Marokkaanse migrant (video)

20 oktober 2021 - 16:20 - Gemeenschap

©

Een 35-jarige Marokkaanse migrant is zondag op zee gered door de eigenaar van een zeilboot, met samenwerking van de Spaanse reddingsdiensten.

Adi Aruety, eigenaar en kapitein van de zeilboot "Moh San", en zijn partner, Pedor Caravaca López, waren vanuit La Línea in Algeciras vertrokken en voeren richting Sebta om aan een race deel te nemen toen ze een bericht binnenkregen over een Marokkaanse migrant in moeilijkheden op zee. Met de hulp van een andere boot lukte het hen om de man te vinden.

Lees ook: Vijftigtal Marokkaanse migranten op zee gered in Zuid-Spanje

Adi en Pedro werden door de Spaanse maritieme hulpdiensten gecontacteerd via het AIS-identificatiesysteem. Er werd hen toen uitgelegd dat hun hulp nodig was om een migrant met een duikerspak en een surfplank, die zich niet ver van hun locatie bevond, te helpen.

"We waren foto’s aan het nemen van de zonsondergang toen we een nogal ongewoon bericht ontvingen via kanaal 16. Het was om ons te informeren dat een persoon niet ver van ons in nood was," zegt Adi aan El Faro de Ceuta. De kapitein en zijn partner grepen naar verrekijkers en begonnen naar de jonge Marokkaan te zoeken. "Na ongeveer 20 minuten vonden we hem. Hij droeg een duikpak en vertelde ons dat hij het koud had," aldus Adi.

Lees ook: Boot met migranten kapseist voor kust Marokko, 42 doden

Op advies van de hulpdiensten bleven ze bij de jongeman, zonder hem aan boord te laten. Ze spraken met hem en stelden hem gerust tot de komst van een boot van de hulpdiensten. De jongeman werd naar Sebta teruggebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team