Zoeken

Marokkaan komt om bij poging om naar Sebta te zwemmen

4 september 2021 - 15:00 - Marokko

©

Een jonge Marokkaan is omgekomen in een poging om al zwemmend Sebta, Spaanse enclave in het noorden van Marokko, te bereiken. Persagentschap AFP vernam het overlijden van de Spaanse Guardia civil.

Het lichaam van het slachtoffer werd donderdag rond 21:15 uur nabij het strand van Tarajal gevonden. De leeftijd van het slachtoffer kon niet worden vastgesteld maar het zou gaan "om een volwassen man". Een andere migrant werd nabij het lichaam, levend uit het water gehaald, aldus een woordvoerder van de Guardia civil.

Lees ook: Gerepatrieerde minderjarige Marokkanen al terug in Sebta

Veel jonge mensen in Marokko aarzelen niet om met gevaar voor hun eigen leven, pogingen te doen om de twee enclaves in het noorden van het land binnen te komen. Voor sommigen lukt dat. Voor anderen loopt het tragisch af, zoals voor de jongeman wiens identiteit nog niet bekend is. Een autopsie zal meer duidelijkheid moeten geven over zijn leeftijd.

In mei dit jaar waren in slechts 48 uur, ruim 10.000 jonge Marokkanen de enclave binnengestormd. Deze situatie zorgde voor een verslechtering van de al gespannen betrekkingen tussen Marokko en Spanje. Ongeveer 2500 van deze jongeren bevinden zich nog steeds in Sebta volgens Juan Rivas, burgemeester van de enclave.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team