Zoeken

Baas Zara buit Marokkaanse arbeidsters uit

13 juni 2019 - 14:10 - Economie

©

Amancio Ortega, oprichter van Zara en multimiljardair, wordt ervan beschuldigd Marokkaanse arbeidskrachten uit te buiten. In Marokko worden naaisters die voor de Spaanse modegigant werken slechts 178 dollar per maand betaald voor 65 uur werk per week.

Een Spaanse organisatie heeft een onderzoek gedaan naar de werkomstandigheden en salarissen van textielarbeiders die voor Inditex werken. De groep is ondermeer eigenaar van de merken Massimo Duti, Stradivarius, Pull & Bear en Zara. 10 procent van de kleren die door de groep worden verkocht worden in Marokko geproduceerd.

Het onderzoek werd door de organisatie Albert Sale verricht en toont aan dat Inditex in Marokko profijt trekt uit de lage productiekosten vergeleken met die in de Europese Unie, alsook de geografische nabijheid van het koninkrijk.

Marokkaanse vrouwen die onder contract staan met Inditex worden 0,36 cent per uur betaald. De organisatie vernam ook van een werknemer van de groep in Marokko dat wanneer controles worden uitgevoerd minderjarige arbeidsters zich op de daken of in lege dozen moeten verstoppen.

Ortega heeft uiteraard een hele andere toespraak en stelt dat het succes van zijn bedrijf voornamelijk te danken is aan de "inspanningen van alle medewerkers".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team