Zoeken

Zara verwijdert onder druk denigrerende campagne tegen Palestina

13 december 2023 - 14:00 - Wereld

©

Onder druk van een groeiende controverse heeft modegigant Zara besloten de beelden van zijn recente campagne ’The Jacket’ te verwijderen.

De reclamecampagne kwam onder vuur te liggen vanwege foto’s van modellen die poseerden met in plastic verpakte beelden, wat voor velen herinnert aan pijnlijke beelden uit Gaza. Als reactie hierop heeft Zara een verklaring uitgegeven waarin het bedrijf spijt betuigt voor eventuele beledigingen en benadrukt dat het nooit de bedoeling was om te provoceren.

Lees ook: Oproep tot boycot Zara door collectie "geïnspireerd door de oorlog in Gaza"

Op Instagram geeft Zara aan dat de campagne werd ontworpen voordat het conflict in Gaza escaleerde, met fotoshoots die teruggaan tot september. Het doel van de campagne was om de creaties te tonen in een artistieke setting, met onafgewerkte sculpturen in een kunstatelier. Zara benadrukt dat elke gelijkenis met echte tragedies puur toeval is.

Het debat over deze campagne kreeg extra aandacht door het populaire Instagram-account Diet Prada, dat meer dan 3,4 miljoen volgers heeft. Dit account maakte een vergelijking tussen de campagnebeelden en die van de slachtoffers van het conflict in Gaza, wat leidde tot een kettingreactie op sociale media en bijdroeg aan Zara’s beslissing om de controversiële foto’s te verwijderen.

Lees ook: Baas Zara buit Marokkaanse arbeidsters uit

Ondanks deze controverse blijft Zara recordwinsten boeken. Het merk, bekend om zijn verfijnde reclamecampagnes en fotoshoots door gerenommeerde fotografen, zag zijn verkopen wereldwijd stijgen in 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team