Zoeken

Zaak Zakaria Aboukhlal: minister van Justitie hekelt online media

28 december 2022 - 12:00 - Sport

©

De Marokkaanse minister van Justitie heeft na de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) ook gereageerd op de controverse rond de speler Zakaria Aboukhlal. Abdellatif Ouahbi veroordeelde online intimidatie, beledigende of spottende uitlatingen op het internet, en dreigde de daders met strenge straffen.

Minister van Justitie Abdellatif Ouahbi heeft zijn ongenoegen geuit over de zaak Zakaria Aboukhlal tijdens de wekelijkse mondelinge vragen in het parlement. Voor de minister is het gewoon een luguber verhaal. "Aan deze taal moet geen aandacht worden besteed. Er zijn bepaalde partijen die het imago van de nationale ploeg willen schaden. Dit team heeft Marokko eer aangedaan en een dergelijke situatie mag ons niet hinderen. De spelers staan ver boven de onzin van een krant die geen waarde heeft," zei de minister.

Lees ook: Zakaria Aboukhlal salafist genoemd, Marokkaanse voetbalbond dient klacht in

Met betrekking tot online intimidatie en beledigende of spottende opmerkingen op het internet, benadrukte Abdellatif Ouahbi dat degenen die betrokken zijn bij dergelijke praktijken streng zullen worden gestraft, in het kader van de hervorming van het wetboek van strafrecht, waaraan naar verwachting eind deze maand de laatste hand zal worden gelegd. "Het is een schande om te zien wat er op het internet gebeurt, terwijl het wetboek van strafrecht, met name artikel 447, dergelijke handelingen als laster strafbaar stelt," aldus de bewindsman.

Lees ook: Zaak Zakaria Aboukhlal neemt grote proporties aan

Abdellatif Ouahbi herinnerde aan een recente zaak voor het Hof van Cassatie waarin werd geoordeeld dat "het Wetboek van Strafrecht in dergelijke gevallen moet worden gehanteerd".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team