Zoeken

Mea culpa in zaak Zakaria Aboukhlal

29 december 2022 - 23:00 - Sport

©

Mohammed Tijjini, de oprichter van het medium "Achkayne", heeft zijn excuses aangeboden aan de Marokkaanse international Zakaria Aboukhlal en aan de Marokkaanse voetbalbond (FRMF). Het medium had de speler beschuldigd van het promoten van salafisme in het algemeen en bij de Atlas Leeuwen in het bijzonder.

Mohammed Tijjini, oprichter van de website "Achkayne", heeft op zijn YouTube-kanaal excuses aangeboden aan Zakaria Aboukhlal en aan de FRMF en zijn voorzitter Fouzi Lekjaa. Hij verontschuldigde zich daarnaast ook persoonlijk bij iedereen die "te goeder trouw" kritiek had geleverd. Volgens hem was het lasterlijke artikel eigenlijk geschreven met de goede intentie "om vragen met de lezers te delen".

Lees ook: Zakaria Aboukhlal salafist genoemd, Marokkaanse voetbalbond dient klacht in

Ter afsluiting van zijn video verontschuldigde de baas van Achkayne zich nogmaals bij Aboukhlal en de FRMF. "Alle betrokken partijen zijn Marokkanen en onder elkaar moeten we de moed hebben om te dialogeren en te discussiëren", verklaarde Mohammed Tijjini, in een poging om de zaak te rechtvaardigen.

Lees ook: Zaak Zakaria Aboukhlal neemt grote proporties aan

Als reactie op het artikel over Zakaria Aboukhlal besloot de FRMF het medium voor de rechter te slepen. In een verklaring zei de voetbalbond het dat het alle "wettelijke maatregelen zal inzetten om de leden van het nationale voetbalteam te beschermen en valse beschuldigingen tegen hen te weerleggen, die hun gedrag of hun persoonlijke leven tijdens de uitoefening van hun nationaal engagement aantasten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team