Zoeken

Younes Belhanda: "Probleem Marokkaans elftal is Halilhodzic"

16 mei 2022 - 09:00 - Sport

©

Younes Belhanda, de aanvallende middenvelder van Adana Demirspor, heeft nogmaals bevestigd dat hij niet naar de nationale ploeg terugkeert, zolang Vahid Halilhodzic coach is van de Atlas Leeuwen.

De Marokkaanse international heeft zich in een recente podcast met DMsport, uitgesproken over de spanningen tussen hem en bondscoach Vahid Halilhodzic en over zijn geschil met voormalig ploeggenoot Abderrazak Hamdallah. "Het probleem in de nationale ploeg is Vahid, ja hij is het probleem. Ik geef de nationale ploeg niet op, hij zal daar niet eeuwig blijven, maar ik zal enkel terugkeren wanneer hij er geen coach meer is," zegt Belhanda.

Lees ook: Younes Belhanda haalt hard uit naar Vahid Halilhodzic

Younes Belhanda lichtte de reden van de breuk met de Bosnische coach eerder al uit. "Ik vernam dat een fysio die twintig jaar lang bij het nationale elftal van Marokko had gewerkt, gedegradeerd was naar de jeugdteams omdat hij zogenaamd te dicht bij de spelers stond. Ik zei aan Vahid dat het niet juist was om de fysio op deze manier te ontslaan, hij is al 20 jaar bij de nationale ploeg. Ik deed hier niets verkeerds mee, ik ben ook legitiem om te spreken, vooral omdat ik het met respect deed. Hij zei dat zijn besluit vaststond en dat hij hem ging vervangen. Dit kostte me mijn plaats", zei hij toen.

Lees ook: Vahid Halilhodzic reageert op uitspraken Belhanda

De international kwam ook terug op de affaire Abderrazak Hamdallah, die de voorbereiding van de Atlas Leeuwen op de Afrika Cup in Egypte in 2019 op zijn grondvesten deed schudden, en bevestigt dat er inderdaad een aanvaring was tussen hen. "Hij is een speler als ieder ander. Hij kwam in de groep na een kwalificatiefase waarin hij afwezig was. Als je nieuw bent probeer je rustig je plaats te bemachtigen, er is een hiërarchie," daarover hadden ze een discussie tijdens een trainingssessie, zegt Belhanda.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team