Zoeken

Younes Belhanda haalt hard uit naar Vahid Halilhodzic

22 december 2021 - 20:20 - Sport

©

Younes Belhanda heeft besloten om de stilte te verbreken over de redenen van zijn afwezigheid in het Marokkaans elftal. De international wil niet langer deel van de selectie van de Atlas Leeuwen uitmaken, ook al zou bondscoach Vahid Halilhodzic hem oproepen.

"Zelfs als Vahid Halilhodzic me terugroept, ga ik niet. Zolang hij de coach is zal dat niet gebeuren. Er was een conflict, hij respecteerde me niet, zelfs al waren mijn sportieve prestaties op clubniveau goed," zei Younes Belhanda in een interview met SoFoot. "Ik ben geen gerecyclede speler, die eerst voor Spanje kiest en dan voor Marokko. Ik had Frankrijk kunnen kiezen maar deed het niet uit liefde voor het land. Als het nodig was dan ging ik op verplaatsing naar de Centraal-Afrikaanse Republiek of Gambia, en stond ik op het veld," voegde de Marokkaanse international eraan toe.

Lees ook: Afrika Cup 2022: Halilhodzic bedreigt Marokkaanse spelers

De voormalige nummer 10 van de Atlas Leeuwen vertelt hoe de onenigheid tussen hem en de coach van het Marokkaanse elftal ontstond. "Toen hij me opriep voor mijn debuut in 2019, had ik pijn in mijn rug. Een MRI bevestigde de blessure. Ik melde het, hij vroeg me om voor mezelf te zorgen en alles ging goed. Later kwam ik te weten dat de fysiotherapeut, die 20 jaar voor het nationale elftal van Marokko had gewerkt, naar de jeugdploegen was overgeplaatst omdat hij zogezegd te dicht bij de spelers stond en voorzichtig moest zijn."

Lees ook: Younes Belhanda ontslagen door Galatasaray

"Mijn probleem is dat ik altijd iedereen verdedig, terwijl niemand dat voor mij doet. Dus ging ik naar Vahid om hem te zeggen dat het niet correct was om de fysiotherapeut zomaar te ontslaan omdat hij al 20 jaar bij de nationale ploeg betrokken is. Ik heb niets verkeerd gedaan, ik heb het recht van spreken, vooral omdat ik het respectvol deed. Hij zei me dat zijn besluit vaststond en dat hij hem zou vervangen. Deze houding kostte me mijn selectie. Hij dacht waarschijnlijk: "Belhanda heeft te veel karakter, hij kan een probeem vormen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team