Zoeken

Met "Ya Salam" willen artiesten Maghrebijnse muziek promoten in VK (video)

22 april 2023 - 16:00 - Cultuur

©

In het Verenigd Koninkrijk hebben zeven artiesten uit de Maghreb het nummer "Ya Salam" uitgebracht, een mix van Marokkaanse ritmes en Britse gospel. Hun doel is Maghrebijnse muziek op de kaart te zetten in het land van premier Rishi Sunak.

"Ya Salam" is een pareltje van artiesten Miraa May en Flomine, Smallx, Ard Adz, YP, Blessed en Sybka en werd geproduceerd in samenwerking met de Noteable studio van Spotify. Het nummer versmelt Marokkaanse klanken met Britse drill en gospelklanken. "De samenwerking gaat om meer dan alleen de muziek. Het is iets dat we de volgende generatie, en die daarna, willen geven", zegt YP, een Amerikaanse artiest wiens ouders van Marokkaanse en Filipijnse afkomst zijn.

Lees ook: French Montana: "Mijn carrière is niet alleen voor mijn familie, het is ook voor Marokko"

Het project wil de volgende generatie makers voeden en hen nieuwe kansen bieden. "Noord-Afrikaanse muziek is wel vertegenwoordigd in het Verenigd Koninkrijk, maar niet zoveel als eigenlijk zou moeten", aldus de Britse zangeres van Algerijnse afkomst Miraa May. "Dus wanneer andere mensen met soortgelijke projecten bezig zijn, dan wend ik me onmiddellijk tot hen."

Lees ook: Faouzia sleept twee prijzen in de wacht op All Africa Music Awards

Naoufal El Amrani, senior artist & label partnerships manager voor de Maghreb, licht het project toe. "Muziek in onze regio maakt een van zijn spannendste tijden door, het is een exportproduct dat nieuwe fans met elkaar verbindt over de grenzen heen, als nooit tevoren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team