Zoeken

Nederland weigert visum aan Marokkaanse zanger

17 april 2023 - 19:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse zanger Plylist heeft herhaaldelijk geprobeerd een Schengen-visum te verkrijgen voor Nederland. Hij stelt het slachtoffer te zijn van discriminatie door de Nederlandse autoriteiten.

De Marokkaanse artiest Plylist, wiens echte naam Taha Tifraoui is, zegt dat zijn recente aanvraag voor een Schengen-visum door Nederland is afgewezen. De Nederlandse ambassade in Marokko zou eerdere visumaanvragen van de zanger ook hebben geweigerd.

Lees ook: Frankrijk weigert visum aan Marokkaanse zangeres Manal Benchlikha

Op sociale media legt Plylist uit dat hij twee maanden van tevoren een Schengen-visum had aangevraagd om professionele redenen, maar dat de Nederlandse autoriteiten zijn aanvraag hebben afgewezen, hoewel hij alle vereiste documenten had ingediend. Hij zegt geschokt te zijn door deze beslissing.

Lees ook: Frankrijk weigert visum aan ElGrandeToto

"Ik vind het interessant dat men mijn intenties om terug te keren naar Marokko in twijfel trekt. Door onze visumaanvragen af te wijzen, denigreren de mensen die onze dossiers behandelen ons", aldus de artiest. Hij beweert dat andere landen hem ook al een Schengen-visum hebben geweigerd. Marokkaanse artiesten en burgers worden volgens hem "niet serieus genomen" door EU/Schengen-landen. Hij vraagt dat er snel een oplossing wordt gevonden.

Bladna.nl