Zoeken

La Zarra en Loreen, twee Marokkaanse zangeressen op Eurovisie Songfestival 2023

11 mei 2023 - 19:00 - Cultuur

©

La Zarra en Loreen, twee zangeressen van Marokkaanse afkomst, nemen deel aan het Eurovisie Songfestival 2023 in Liverpool, in het Verenigd Koninkrijk.

La Zarra en Loreen nemen dit jaar deel aan de 67e editie van het Eurovisie Songfestival. La Zarra, geboren op 25 augustus 1997 in Montreal, vertegenwoordigt Frankrijk. Tijdens de grote finale op zaterdag 13 mei zal ze ’Évidemment’ zingen. La Zarra, wiens echte naam Fatima Zahra Hafdi is, is bovendien de tweede Canadese zangeres die Frankrijk vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival.

Lees ook: Waarom La Zarra last minute optreden op Eurovision in Concert annuleerde

Loreen vertegenwoordigt haar geboorteland Zweden op het Eurovisie Songfestival 2023. In 2012 zong Loreen, wiens echte naam Lorine Zineb Nora Talhaoui is, al voor Zweden op het Eurovisie Songfestival dat plaatsvond in Bakoe, Azerbeidzjan. Afgelopen dinsdag zong ze het liedje ’Tattoo’ tijdens de eerste halve finale. Met dit nummer won ze eerder het Melodifestivalen 2023, de Zweedse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival.

Lees ook: Canadese-Marokkaanse zangeres La Zarra voor Frankrijk op Eurovisie

Na de eerste halve finales vinden de tweede halve finales en de grote finale plaats in Liverpool op respectievelijk donderdag en zaterdag. De presentatoren van het Eurovisie Songfestival 2023 zijn de actrice Hannah Waddingham, de Britse zangeres en model Alesha Dixon, de Oekraïense zangeres Julia Sanina, en Graham Norton.

En zelfs een derde Marokkaanse:

Noa Kirel, die Israël vertegenwoordigt, is via haar moeder ook van Marokkaanse afkomst. Ze is zangeres, actrice en tv-presentatrice. Ze schitterde op de MTV Europe Music Awards van 2017 tot 2020 en won de prestigieuze titel van beste Israëlische act.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team