Zoeken

Woninghulp Marokko: dit zijn de bedragen

22 september 2023 - 10:00 - Economie

©

Het goedkeuringsproces van het decreet over woninghulp in Marokko is uitgesteld door de regeringsraad tijdens haar zitting op maandag. Het doel van dit besluit is om de verschillende vormen van woninghulp te definiëren en de toekenningsvoorwaarden voor eerstekopers te bepalen.

Het decreet zal de uitvoering van de regelgevende procedures, zoals vastgelegd in artikel 8 van de Begrotingswet 2023, mogelijk maken. Volgens artikel 2 van het decreet krijgen kopers van een woning met een waarde tussen 300.000 en 700.000 dirham een subsidie van 50.000 dirham. Dit artikel voorziet ook in een subsidie van 70.000 dirham voor kopers van een woning die minder dan 300.000 dirham waard is, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marokko: steun bij kopen huis in laatste fase

Wie van deze staatssteun wil profiteren, moet een aanvraag indienen via een elektronisch platform, volgens een model opgesteld door de verantwoordelijke woningautoriteit, zoals aangegeven in artikel 3 van het document. Alvorens een voorlopige overeenkomst te sluiten, moet de koper ook voldoen aan de voorwaarden gesteld in artikel 8 van de Begrotingswet 2023.

Lees ook: Marokko introduceert steun voor aankoop woning

Artikel 4 van het decreet bepaalt dat de notaris binnen 7 dagen een kopie van de verkoopovereenkomst en een kopie van de woonvergunning op een specifiek elektronisch platform moet indienen. Pas na deze hele procedure wordt de financiële steun toegekend, via cheque of bankoverschrijving aan de notaris, binnen 15 dagen na het indienen van de vereiste documenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team