Zoeken

Marokko: steun bij kopen huis in laatste fase

29 juni 2023 - 11:00 - Marokko

©

Fouzi Lekjaa, gedelegeerd minister van Begroting, heeft aangekondigd dat er een systeem komt van directe huursubsidies voor starters. In 2014 worden er ook hervormingen verwacht om de belasting op de toegevoegde waarde (btw) te verlagen.

De regeling zal binnenkort operationeel zijn, zei Fouzi Lekjaa in een recente toespraak in het parlement. "Het decreet over directe steun voor huisaankopen zit in de laatste fase van de voorbereidingen en zal in de komende weken worden geïmplementeerd", aldus Lekjaa. "De afgelopen jaren was de aanpak gebaseerd op een ondersteuning van de vraag door middel van belastingvrijstellingen voor eigenaars of voor ontwikkelaars die woningen aanbieden, terwijl de regering in 2022, na de afloop van de belastingmaatregelen, heeft besloten om over te gaan op het stimuleren van de vraag door gezinnen die een huis kopen rechtstreeks te subsidiëren", legde hij uit.

Lees ook: Marokko introduceert steun voor aankoop woning

De tekst werd opgesteld door het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Stadsontwikkeling, Huisvesting en Stedelijk Beleid, met de deelname van de gehele sector, meldt Aujourd’hui Le Maroc. Minister Fatima-Zahra El Mansouri kondigde eerder ook al aan dat er een decreet voor directe steun zou worden uitgevaardigd, in samenwerking met het ministerie van Economie en Financiën.

Lees ook: Onzekerheid dreigt op Marokkaanse vastgoedmarkt

Het doel van de hervorming is om het aankoopproces van woningen veiliger te maken en een impuls te geven aan de sector, die hard getroffen is door de Covid-19 pandemie en de annulering van contracten in het kader van sociale huisvestingsprogramma’s. "In 2024 wordt ook een reeks hervormingen verwacht om de belasting op de toegevoegde waarde (btw) eerlijker te maken", voegde Fouzi Lekjaa eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team