Zoeken

Woning bekende crimineel Marzouk Doudah beschoten in België

5 april 2022 - 11:00 - Wereld

©

Onbekenden hebben zaterdagnacht een woning aan de Boomsesteenweg in het Belgische Wilrijk beschoten. De politie kwam ter plaatse en stelde een enkele kogelinslag vast. Het doelwit is Marzouk Doudah, een beruchte ex-portier van discotheek Zillion. Niemand raakte gewond.

Het incident vond plaats rond 5.30 uur. Er is een kogelinslag te zien in de voordeur van de woning, maar er vielen geen gewonden. "Er is melding gemaakt van één schot. Het labo is ter plaatse gekomen en de federale gerechtelijke politie voert een onderzoek", zegt Willem Migom van politiezone Antwerpen in Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Antwerpse drugshandelaar Omar G. gearresteerd in Dubai

De woning is het eigendom van de 48-jarige Marzouk Doudah, een ex-portier van verschillende discotheken en een bekend figuur in het Antwerpse criminele milieu. Eind jaren ’90 was Doudah één van de uitsmijters van discotheek Zillion in het zuiden van Antwerpen. Hij zou een belangrijke rol hebben gespeeld in een poging tot moord op een ex-boekhouder van Zillion-eigenaar Frank Verstraeten in 2001, maar werd in die zaak vrijgesproken wegens onvoldoende bewijsmateriaal.

Een jaar later moest Doudah de gevangenis in. Hij werd veroordeeld tot twee jaar cel voor een dodelijke schietpartij in 2000 waarbij een andere portier om het leven kwam in dancing The Maxx in Haasdonk. Marzouk Doudah investeerde daarna het geld dat hij jarenlang bij de Zillion had verdiend in vastgoed in heel Antwerpen. Ook de Pitstop, een supermarkt in de Abdijstraat die de familie Doudah al jaren runt, kreeg een grote uitbreiding.

Lees ook: Zware straffen voor Borgerhoutse drugsbende ’Mixers’

De financiële verrichtingen van Marzouk Doudah trokken de aandacht van de politie, die in 2011 een financieel onderzoek startte nadat een tip over de relatie tussen de opbrengsten van Doudah en geld uit drugshandel dat op grote schaal werd witgewassen. In 2013 deed de politie een inval bij de Pitstop, maar in 2016 werd Doudah vrijgesproken voor het vermeende witwassen. De strafrechter had wel vragen over de grote bedragen die Doudah had geïnvesteerd, maar achtte niet bewezen dat het geld een illegale herkomst had.

Bladna.nl