Zoeken

Man doodgeschoten voor woning Marokkaanse drugsfamilie in Antwerpen

19 juli 2022 - 18:20 - Wereld

©

Bij een schietincident in Antwerpen is vrijdag een dode gevallen. Het slachtoffer is een 42-jarige drugshandelaar uit Nederland. Hij werd neergeschoten tijdens een ruzie voor het huis van een lid van de beruchte Marokkaanse criminele Turtle-familie.

Vrijdagavond werd de 42-jarige Nederlandse drugscrimineel Ricardo G. op straat doodgeschoten. Buurtbewoners hoorden een gesprek tussen mannen met een Nederlands accent. Het gesprek liep uit de hand en er vielen plots schoten. Een van de Nederlanders overleed ter plaatse. Twee mannen zouden daarna zijn gevlucht, schrijft De Telegraaf. Een voertuig dat mogelijk betrokken was bij de schietpartij heeft ook een Nederlandse nummerplaat.

Lees ook: Akram El Idrissi doodgeschoten in Amsterdam

Het incident vond plaats voor de woning van een familielid van drugscrimineel Hakim E.Y., een lid van de Marokkaanse "Turtle-familie". Die familie heeft zich door de jaren heen opgewerkt in de drugshandel. Ze zijn klein begonnen, als uithalers van cocaïne in de Antwerpse haven in opdracht van Nederlandse Marokkanen, maar tegenwoordig financieren en organiseren ze eigen coketransporten.

Lees ook: Broer "Brahim Bombastique" neergeschoten in Borgerhout

De woning waar de schietpartij plaatsvond is afgeschermd met een hekwerk en hangt vol bewakingscamera’s. De gelijkvloer dient als ontmoetingsplaats.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team