Zoeken

Antwerpse drugshandelaar Omar G. gearresteerd in Dubai

24 maart 2022 - 21:00 - Wereld

©

Topcrimineel Omar Govers uit Antwerpen is begin deze week opgepakt in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij was op de vlucht omdat hij in België een celstraf van 5 jaar voor drugsinvoer moet uitzitten. Hij werd gearresteerd in een onderzoek van de politie van Dubai en niet op verzoek van de Belgische autoriteiten.

De voortvluchtige Omar Govers, alias ‘Patje Haemers’, wordt in België verdacht van betrokkenheid bij meerdere drugstransporten naar de haven van Antwerpen. Het hof van beroep veroordeelde de voormalige kickbokser uit Merksem eind 2019 tot vijf jaar celstraf voor de handel in kleine hoeveelheden drugs, terwijl hij in werkelijkheid al een grote uithaalbaas was voor cocaïne in de Antwerpse haven, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Zware straf geëist tegen Nordin El Hajjioui in België

Omar Govers werd ook veroordeeld in de zaak van brasserie Dikke Mee in het Nachtegalenpark, wegens betrokkenheid bij de invoer van containers met cocaïne. Hij is tevens een belangrijke naam in het dossier van de versleutelde Sky ECC-telefoons en zijn naam duikt op in relatie met het Albanese drugskartel Kompania Bello. Omar Govers wordt in totaal gelinkt aan zestien drugstransporten, waarbij minstens 6,4 ton cocaïne zou zijn ingevoerd.

Lees ook: VAE weigeren Antwerpse drugscrimineel ‘Dikke Nordin’ uit te leveren

Zijn arrestatie in Dubai gebeurde niet in het kader van een vraag vanuit de politie en het gerecht in Antwerpen, maar voor feiten in de Verenigde Arabische Emiraten. Voor de Belgische politie en justitie zou de arrestatie van Omar Govers een gelegenheid kunnen zijn om zijn uitlevering te vragen. In december ondertekende de Belgische minister van Justitie namelijk een uitleveringsovereenkomst met de Verenigde Arabische Emiraten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team