Zoeken

Woman-Shoufouch: vrouwen rebelleren tegen intimidatie

14 oktober 2011 - 17:00 - Marokko

©

Woman-Shoufouch, vrouwenbeweging die oorspronkelijk Slutwalk Marokko werd genoemd, organiseerde dinsdag een meeting op het hoofdkantoor van de Marokkaanse Democratenbeweging in Rabat, om de organisatie te bespreken van een protestmars tegen seksuele intimidatie van vrouwen in Rabat in november.

Een eerste protestmars zou moeten plaatsvinden na Eid Al Adha in de hoofdstad van Marokko, gevolgd door andere demonstraties in verschillende steden van het land. De bedoeling van deze marsen is de mensen bewust te maken van de gevaren van seksuele intimidatie van vrouwenn.

Woman-Shoufouch zegt reeds tientallen uitnodigingen van organisaties en NGO’s te hebben gekregen, die allen hun beweging willen sponsoren zodat zij toestemming krijgen om legaal te demonstreren.

De Facebookgroep van de beweging, die meer dan 5000 leden telt, heeft reeds de nodige stappen ondernomen om een ​​vergunning te krijgen van de prefectuur van Rabat voor een eerste mars.

Marokkaanse vrouwen zijn het beu de hele tijd te worden lastiggevallen zegt een mede-oprichtster van Woman-Shoufouch. In Marokko zijn ongeacht hun leeftijd of kleding, alle vrouwen slachtoffer van dit fenomeen.

Het zijn de wereldbekende Slutwalks die Woman-Shoufouch inspireerden. De allereerste Slutwalk werd gehouden in Canada in 2010, nadat een politieagent uit Toronto verklaarde dat vrouwen zich maar niet als sletten moesten aankleden. Zijn woorden hadden een kettingreactie van vrouwenbewegingen in de wereld veroorzaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team