Zoeken

Nieuwe demonstraties in Marokko voor sociale rechtvaardigheid

26 september 2011 - 19:00 - Marokko

©

Enkele duizenden Marokkanen hebben zondag gedemonstreerd in de steden van Casablanca, Rabat, Tangier, Safi en Marrakesh, naar aanleiding van een oproep van de Beweging 20 februari, om sociale rechtvaardigheid en een menswaardig bestaan ​​te eisen.

In Casablanca reageerden bijna 5000 mensen op de oproep om te betogen. Kinderen werden uitbundig geëxploiteerd tijdens deze mars, zoals gewoonlijk gedomineerd door de beweging Al Adl Wal Ihssane. De mars begon om 16u30 in de Sbata wijk en werd geopend door een meisje die de lint doorknipte.

Een duizendtal mensen namen ook deel aan marsen in de Rabat, Tangier en Marrakesh. De slogans waren zoals gewoonlijk gericht op het einde van het totalitarisme, de corruptie en de accumulatie van rijkdom en macht.

In Safi vonden op zondag twee marsen plaats in de populaire wijken van de stad. De paar duizend demonstranten, die klaagden van de hoge kosten van levensonderhoud en het recht op werk en sociale rechtvaardigheid eisten, vroegen ook de vrijlating van leden van de Beweging 20 februari in Safi en de rest van het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team