Zoeken

Vier vrouwen dagelijks seksueel misbruikt in Marokko

21 juli 2011 - 15:00 - Marokko

©

In totaal zijn 1282 Marokkaanse vrouwen het slachtoffer geweest van seksueel geweld in 2010, wat gelijk is aan een gemiddelde van vier vrouwen die dagelijks worden misbruikt in Marokko.

Dit aantal geeft uiteraard niet het echt aantal vrouwen aan die dagelijks seksueel worden misbruikt daar velen hun agressie niet aangeven volgens de Marokkaanse observatorium "Eyes of Women".

Vrouwen gedwongen tot seksuele relaties vertegenwoordigen 39,31% van de gevallen. Ze zijn onderworpen aan gedwongen seks of seksuele praktijken die in conlict staan met hun educatie en religie, zoals bijvoorbeeld sodomie.

Verkrachting is het tweede meest voorkomende geval van seksueel geweld gemeld in 2010 met 364 gevallen. Ook 170 gevallen van verkrachting binnen het huwelijk werden dat jaar genoteerd door de callcenters van "Eyes of Women".

Seksuele intimidatie komt op de derde plaats met 136 gevallen. Deze betreffen voornamelijk vrouwen die seksueel misbruikt worden door hun werkgevers, die hen bedreigen met ontslag.

Bladna.nl