Zoeken

Beweging 20 februari roept op tot boycot verkiezingen

27 oktober 2011 - 15:00 - Marokko

©

De Beweging 20 februari heeft zondag de dood van de voormalige Libische leider Mouamar Khadafi gevierd. Deze werd donderdag gedood door de Libische rebellen toen hij probeerde de stad Syrte te ontvluchten. Mouamar Khadafi en zijn zoon Mouatassim zouden gisteren begraven zijn in de woestijn.

De leden van de Beweging 20 februari brachten hulde aan de Libische bevolking, die verlost is van het bewind van Khadafi, dewelke het land met stalen hand bestuurde gedurende 42 jaren, en daarbij met de nieuwe Libische vlag zwaaiden.

In Rabat, Marrakech, Casablanca, Fez en Tangier kwamen zondag duizenden mensen op straat om te betogen, net zoals ze de laatste acht maanden reeds deden, om op te roepen tot de ontbinding van het parlement en de boycott van de parlementsverkiezingen van 25 november aanstaande.

"De coalitie voor de democratie", gevormd door de Partij van de Nationale Vereniging van Onafhankelijken (RNI), de Grondwettelijke Unie (UC), de Volksbeweging (MP), de Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM), de Socialistische Partij (PS), de Groene Linkse Partij (PGV), de Partij van de Arbeid (PT) en de Partij van de Renaissance en Welzijn (Annahda wa al Fadila), werden door de demonstranten in Casablanca en elders opgeroepen om op te stappen.

De slogans onderscheiden steeds de leden van de Beweging 20 februari en diegenen van Al Adl Wal Ihssane, die de optochten blijft overheersen in verscheidene steden van het land. Onafhankelijke leden van de Beweging 20 februari en aanhangers van politieke partijen zouden mekaar maandag ontmoeten in Rabat, om te beslissen over een eventuele terugtrekking van de Beweging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team