Zoeken

Woede in Marokko over campagne United Airlines met kaart zonder Sahara

10 maart 2024 - 11:00 - Marokko

©

Een campagne van United Airlines, partner van het Marokkaans verkeersbureau (ONMT), heeft tot woede geleid in Marokko. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij toonde in een promotievideo een kaart van Marokko zonder de Sahara, wat door velen gezien wordt als een schending van de Marokkaanse soevereiniteit.

De samenwerking tussen het ONMT en United Airlines behelst de lancering van een directe vlucht tussen New York en Marrakech in oktober 2024, met financiering van de operationele kosten door het ONMT. De campagne van United Airlines op sociale media toonde echter een kaart van Marokko zonder de Sahara.

Lees ook: Algerije voert strijd tegen wereldkaarten zonder Sahara (video)

Deze omissie heeft geleid tot felle kritiek van Marokkaanse activisten, die de video beschouwen als een aantasting van de territoriale integriteit van het koninkrijk. Ze eisen dat het ONMT de samenwerking met United Airlines opzegt en de video offline haalt. Sommigen roepen zelfs op tot een boycot van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Lees ook: Kaart Marokko zonder Sahara: Spaans bedrijf bedreigd met boycot

De kwestie werpt ook vragen op over de noodzaak van de samenwerking tussen het ONMT en United Airlines. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc is namelijk van plan om een directe vlucht tussen New York en Marrakech te lanceren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team