Zoeken

Prijzen Ryanair-tickets: Marokkanen boos

23 maart 2024 - 11:00 - Marokko

©

De hoge tarieven van de Ierse low-costmaatschappij Ryanair zorgt voor onvrede bij Marokkaanse internetgebruikers. Velen vragen zich af waarom het Marokkaanse verkeersbureau (ONMT) steun verleent aan budgetmaatschappijen.

Een screenshot van een enkeltje Rabat-Malaga met Ryanair voor zo’n 3000 dirham, zonder bagage, ging viraal op sociale media. De verontwaardiging was groot, en sommigen betwijfelen de rol van het ONMT in de ondersteuning van low-cost airlines, waaronder Ryanair, meldt Al3omk. Het ONMT geeft financiële steun aan budgetmaatschappijen om meer toeristen naar Marokko te lokken, in het kader van de ontwikkeling van de toeristische sector.

Lees ook: Ryanair revolutioneert Marokkaans luchtruim en mikt op toppositie

Andere reizigers eisen dat het ONMT zijn afspraken met low-cost airlines herziet en zorgt voor tarieven die acceptabel zijn voor de Marokkaanse burger. De prijzen worden door velen als te hoog ervaren.

In december vorig jaar gaf de Marokkaanse regering Ryanair toestemming om vanaf komende zomer binnenlandse vluchten in het land uit te voeren. De maatschappij is momenteel bezig met de opening van een nieuwe basis in Tanger met twee vliegtuigen. Er worden 60 nieuwe banen gecreëerd en 35 routes geopend - 11 binnenlandse en 24 internationale - met een investering van 1,3 miljard euro.

Lees ook: Ryanair breekt prijzen in Marokko

Ryanair wordt de derde luchtvaartmaatschappij die in Marokko vliegt, na de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc en de Emirati luchtvaartmaatschappij Air Arabia. Marokko is op zijn beurt het vierde land buiten Europa dat de meeste Europese vluchten ontvangt. Dit niveau werd bereikt na toetreding tot de Europese organisatie voor de veiligheid van de luchtvaart (Eurocontrol).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team