Zoeken

Kaart Marokko zonder Sahara: Spaans bedrijf bedreigd met boycot

15 januari 2024 - 17:00 - Marokko

©

Op sociale media is een oproep tot boycot gedaan tegen het Spaanse bedrijf Glovo na de publicatie van een kaart van Marokko zonder de Sahara.

Glovo, gespecialiseerd in het bezorgen van eten in Marokko, heeft hiermee de woede van Marokkaanse internetgebruikers gewekt. Een klant uitte zijn verontwaardiging op X: "Het is provocerend om een bestelling in Laayoune te volgen op de Glovo-app en te zien dat de Sahara ontbreekt. Dit moet gecorrigeerd worden door de leiding van dit bedrijf in Marokko."

Lees ook: Thuisbezorging: Marokkanen vooral dol op Italiaanse keuken

Een andere Marokkaanse internetgebruiker uitte zijn onbegrip over de situatie: "Ik begrijp niet hoe de Nationale Telecommunicatie en Communicatie Reguleringsautoriteit dit bedrijf toestemming heeft gegeven om in Marokko te opereren, terwijl ze een onjuiste en onvolledige kaart van het Koninkrijk Marokko op hun sites en programma’s gebruiken." Een vergelijkbare reactie kwam van een andere gebruiker: "Er moet een regelgeving komen, want het is niet acceptabel dat ze profiteren van de voordelen van Marokko en tegelijkertijd op hun sites publiceren wat ons schaadt."

Lees ook: Israëlische concurrent van Glovo wil in Marokko aan de slag

Hicham Senoussi, een actieve gebruiker op sociale netwerken, adviseert consumenten goed na te denken alvorens via Glovo te bestellen. "Denk na voordat je bij Glovo bestelt. Er zijn niet alleen Glovo-bedrijven in Marokko. Er zijn Marokkaanse en buitenlandse ondernemingen die de Marokkaanse burger respecteren door de legitieme grenzen van het Koninkrijk Marokko te erkennen," benadrukt hij. "Ze hebben een lijn getrokken die de Sahara scheidt van Marokko, wat aangeeft dat ze de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara niet erkennen, terwijl ze actief zijn in de Marokkaanse steden van de Westelijke Sahara."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team