Zoeken

Royal Air Maroc niet echt veilig volgens nieuwe ranking

9 februari 2024 - 17:00 - Marokko

©

Royal Air Maroc heeft de top 25 van veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld niet gehaald, volgens een ranglijst opgesteld door de gespecialiseerde website Airline Ratings.

In tegenstelling tot 2020, toen Royal Air Maroc nog wel op de lijst stond, is de luchtvaartmaatschappij dit jaar niet opgenomen. Air New Zealand, geprezen om zijn strikte focus op veiligheid, voert de ranking aan. Geoffrey Thomas, hoofdredacteur van Airline Ratings, benadrukt dat Air New Zealand uitblinkt in alle aspecten van veiligheid, met ervaren bemanningen die opereren in enkele van de meest uitdagende weersomstandigheden ter wereld.

Lees ook: Royal Air Maroc weigert Franse passagiers op bepaalde vluchten

Qantas neemt dit jaar de tweede plaats in, gevolgd door een reeks prominente luchtvaartmaatschappijen waaronder Virgin Australia, Etihad Airways, Qatar Airways, Emirates en All Nippon Airways. Andere bekende namen in de top 25 zijn Finnair, Cathay Pacific, en British Airways, terwijl American Airlines, Air France, Air Canada en United Airlines de lijst afronden.

Lees ook: Royal Air Maroc droomt groot

De ranking door Airline Ratings werd samengesteld op basis van een analyse van de veiligheidsprestaties van 385 traditionele luchtvaartmaatschappijen. Hierbij werden elf veiligheidscriteria in overweging genomen, waaronder ernstige veiligheidsincidenten, recente dodelijke ongevallen, audits door luchtvaartautoriteiten, de leeftijd van de vloot en de training van piloten.

Bladna.nl